Sikerdíjas B2B ügyfélszerzés?
– IGEN!

A B2B üzletek sosem impulzív döntéseken, hanem színtiszta gazdasági érdekeken alapulnak. Ez teljesen természetes. Megértjük, ha sokszor csalódtál már és most olyan megoldást keresel, amiért csak akkor kell fizetned, amikor tényleg értéket kapsz. A jó hír, hogy jó helyen jársz, mert mi tudunk neked ebben segíteni.

B2B Értékesítési folyamat

Mielőtt rátérünk a sikerdíjas B2B ügyfélszerzésre, nézzük meg, hogy néz ki egy jól felépített B2B értékesítési folyamat.

1.

Ajánlat
Nagyon fontos elsőnek meghatároznunk, hogy a célcsoportunknak, mik azok a fájdalmas élethelyzeteik, amikre mi megoldásokat kínálunk és miért kellene nekik minket választani a konkurenciával szemben.
Jan 01, 2021
12 AM

2.

Célcsoport
Be kell tudnunk azonosítani azt a célcsoportot, akik gazdaságilag profitál abból, ha velünk köt üzletet. Tudnunk kell, egy profilt összeállítani, hogy tudjuk, hogy pontosan kiket kell elérnünk és azt is, hol találjuk majd meg őket.
Jan 01, 2021
12 AM

3.

Lead generálás
Azonosítanunk kell azokat a lead generálási csatornákat, ahol a lehető leghatékonyabban tudjuk elérni a beazonosított célcsoportot és közülük kvalifikált érdeklődőket kell keresnünk.
Jan 01, 2021
12 AM

4.

Zárás
Amikor bejött egy lead, akkor kezdődik igazán az értékesítés! Össze kell raknunk lépésről lépésre egy értékesítési tölcsért, amin, ha végigmegyünk tudatosan az ügyféllel, akkor a lehető legnagyobb százalékban szerződést is tudunk kötni.
Jan 01, 2021
12 AM

5.

Adminisztráció
Nagyon fontos, hogy az egész értékesítési folyamatunkat pontosan adminisztráljuk, hiszen így nem fogunk elszalasztani egy lehetőséget sem és tudunk mérni minden fontos számot, amik alapján döntéseket tudunk majd hozni a még jobb eredmények elérése érdekében.
Jan 01, 2021
12 AM

A Sikerdíjas B2B ügyfélszerzés feltételei:

A B2B ügyfélszerzés nem csak azon múlik, hogy megtaláljuk a megfelelő szakértelemmel rendelkező szolgáltatót, aki segít új B2B ügyfeleket szerezni, hanem azon is, hogy mi mennyire ismerjük magunkat, és a célcsoportunkat, ezért a következő kérdésekre kell tudnunk a tűpontos válaszokat az eladásokkal kapcsolatban:

Mit? – Pontosan mit akarok eladni? Mitől vagyok jobb, mint a konkurencia? Hogyan térül meg az ügyfélnek az én megoldásom?

Kinek? – Kiknek jó az én megoldásom? Milyen élethelyzetben van a célcsoportom? Milyen tevékenységet végeznek, mekkora az árbevételük, mikor alakultak, hány fővel dolgoznak?

Hol? – Hol találom meg őket? Tudok venni egy listát, amit végig hívhatok? Egyesével Google-ből kell kiírni? Vagy lehetnek igazából bárhol és nem tudom hol kezdjem?

Hogyan? – Melyik csatornán érem el őket a legjobban? Hideghívásokal, e-mail-lel, online hirdetésekkel?

Van olyan kérdés, amire nem tudod pontosan a választ? Lépj velünk kapcsolatba. Segítünk!

A JustPureSales B2B lead generálási módszer

4 lépcsős rendszerünk alkalmazásával 8 nap alatt 8 alkalommal próbáljuk meg felvenni a kapcsolatot az ügyféljelöltjeinkkel a következő módon:

Aznap - 1. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 1. hideg e-mail lépcső

+ 1 nap múlva - 2. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 2. hideg e-mail lépcső

+ 2 nap múlva - 3. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 3. hideg e-mail lépcső

+ 4 nap múlva - 4. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 4. hideg e-mail lépcső

+ fél év után újrakezdjük az egészet

Időszakok a B2B Lead generálásban

Első 3 hónap
$

Tapasztalás és optimalizálás

Az első 3 hónapban leteszteljük és kiválasztjuk a legjobban működő ajánlatot, amire a legtöbben érdeklődtek, pontosítjuk a célcsoportot és a visszajelzések alapján kidolgozzuk a kifogások adott lehatékonyabb válaszokat.
3-12 hónap
$

Üzemi hőfok

A 3 hónapos időszak végére érjük el az úgynevezett „üzemi hőfokot”, aminek az eredményeivel lehet számolni hosszabb távon. Ebben az időszakban kezdnek beérni a korábbi megkeresések, akik azt kérték, hogy keressük őket egy másik időpontban.
12 hónap után
$

Skálázás

Jellemzően az első egy év után kezdenek visszatérni a korábbi elégedett ügyfelek és ekkor már folyamatosan mennek az új megkeresések és azok, akiket egy másik időpontban kell hívni. Ez az az időszak, amikor azt mondhatjuk, hogy a sales teljes erejéből működik és már az ajánlat és a termék/szolgáltatása finomítása, illetve az akciók tudnak pluszban javítani az eredményeken.

Várható
eredmények

Tudjuk, hogy legtöbben nem szeretnek egy ilyen kérdésre válaszolni, hiszen nagyon sok mindenen múlhat az eredményesség mindkét fél oldaláról, mi most mégis megpróbálunk mondani valamit.

Persze a számok szektoronként változhatnak, de ezek azok a piaci ökölszabályok, amik kiindulást adhatnak egy kalkulációhoz.

Szeretnéd pontosan kiszámolni, hogy ez Rád nézve mit jelent?

 

Legfontosabb mérőszámok a B2B lead generálásban:

Megkeresés / Kapcsolatfelvétel – 20-30%

A megkeresés lehet elindított hívás, vagy elküldött üzenet. A kapcsolatfelvétel pedig a megtörtént hívás, vagy a kapott válasz az üzenetünkre.

Kapcsolatfelvétel / Döntéshozó – 50%

B2B lead generálás esetén fontos, hogy első lépésként át kell jutnunk a recepciósokon és az ajánlatunkat csak a döntéshozóknak mondjuk el.

Döntéshozó / Kvalifikált döntéshozó – 50%

Ha jól határoztuk meg a célcsoportunkat és jó minőségű listát vettünk, akkor az elért döntéshozók legalább felének relevánsnak kell lennie az ajánlatunknak.

Kvalifikált döntéshozó / Lead – 20-30%

Ha tényleg van igény a szolgáltatásunkra és az ajánlatunk is jól van összerakva, akkor már viszonylag könnyű érdeklődőket találnunk.