Miért fontos az ügyfelek oktatása a B2B marketingben?

jún 11, 2024

 

Miért fontos az ügyfelek oktatása a B2B marketingben?

jún 11, 2024

 

B2B projektek kapcsán rendszerint elég nagy összegek repkednek – egy cég kétszer is meggondol minden hasonló együttműködést.  Egy ilyen megállapodás létrejöttéhez elengedhetetlen a bizalom a felek között. Ahhoz pedig, hogy ez a bizalom hosszabb távon is megmaradjon, az oktatás elengedhetetlen lépés lehet. 

Vegyük csak példának a JustPureSales-t! Mi is edukáljuk az ügyfeleinket, akik így rendszerint jobban átlátják a helyzetet a sales terén, végső soron pedig elégedettebbek és lojálisabbak lesznek. 

Értékteremtés

A célunk az, hogy elnyerjük az ügyfeleink bizalmát és értéket teremtsünk számukra. Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy egy meglévő, jól bevált értékesítési rendszert szabunk rá az ő igényeikre. Miután ez beindult és jönnek az eredmények (a bizalommal együtt), előtérbe kerül az oktatás. 

Ezt a rendszert ugyanis nem tartjuk meg magunknak, nem marad a “mi kis titkunk”. Helyette inkább megtanítjuk az ügyfeleinket ennek használatára – sőt, át is tudják majd alakítani a rendszert, ha a szükség úgy hozza. Elvégre az idők változnak, így ami most jól működik, nem biztos, hogy mondjuk egy év múlva is ugyanolyan jól fog. Partnereink viszont a segítségünkkel könnyedén le tudják majd reagálni a piac változásait.

Ha pedig esetleg valami problémába ütköznének, vagy új terveik vannak, már tudják, kitől érdemes segítséget kérni.

Ha egyszer megértik a rendszer működését, sokkal nyugodtabbak, türelmesebbek lesznek az eredmények kapcsán. Ezen felül pedig képben lesznek azzal is, hogy milyen előnyöket nyújt számukra a rendszer és csökkenthetők a félreértések is. Ez az állapot megágyaz a hosszú távú együttműködéseknek, jót tesz a felek közötti kapcsolat megerősüdésének.

A B2B értékesítés terén rendszerint kevés az ügyfél, de cserébe mindegyik rendkívül fontos. Épp ezért mindent meg kell tenni azért, hogy a meglévő partnerek a lehető legelégedettebbek legyenek és minél tovább maradjanak. Ők is értékelni fogják a támogatást, ami hozzájárul az erős kapcsolathoz.

Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogyan segíthetünk a céljaid elérésében!

További tartalmak