B2B értékesítési trendek 2024-ben

jún 11, 2024

 

B2B értékesítési trendek 2024-ben

jún 11, 2024

 

A B2B értékesítési piac dinamikusan változik – minden évben érkeznek újdonságok, amik adott esetben felforgathatják a piacot és forradalmasíthatják a munkát. 2024 sem kivétel: idén is számtalan újdonság pezsdíti fel a sales világát, amikről nem érdemes lemaradni. Ahhoz, hogy egy vállalat versenyképes maradhasson, fontos hogy kövessék ezeket a trendeket és alkalmazkodjanak. Az alábbiakban bemutatjuk a 2024-es év legfontosabb B2B értékesítési trendjeit, és javaslatokat adunk arra, hogyan lehet ezeket kihasználni.

Mesterséges intelligencia (AI) és a Machine Learning

Ezeknek számos területen egyre nagyobb a szerepük az életünkben. A sales kapcsán az AI alapú eszközök segíthetnek az adatelemzésben, az ügyfélszolgálatban és az értékesítési folyamatok automatizálásában is.

Ezekkel az eszközökkel azonosíthatjuk a legújabb trendeket, hiszen a rendszer olyan mintákat ismer fel, amiket mi magunk nem tudnánk kiolvasni. Ezen felül használhatjuk optimalizálásra is szinte bármilyen téren, valamint a chatbotok és virtuális asszisztensek is gyors és hatékony támogatást nyújthatnak. 

Meg kell vizsgálni a lehetőségét, hogy a fentiek közül az elérhető technológiai lehetőségek mit tesznek elérhetővé. Ha vannak azon a szinten, hogy segítsék a munkát, érdemes elgondolkodni az alkalmazásukon.

Fejlett CRM rendszerek

Egy ponton túl a CRM rendszerek már eddig is szinte megkerülhetetlenek voltak. Az értékesítés terén ezek is kellenek ahhoz, hogy kellően hatékonyan tudjuk ellátni az ügyfelekkel kapcsolatos feladatainkat. 

Fejlesztések azonban történnek ezen a téren is. Érkezhetnek a piacra új szereplők, jönnek újdonságok – márpedig ha egy másik CRM rendszer olyat tud, amit a miénk nem, érdemes elgondolkodni a váltáson. Ehhez szét kell nézni a piacon és fel kell tenni magunknak pár kérdést. Ha pedig van jobb ajánlat, arra érdemes lehet lecsapni.

Közösségi média platformok

Ez sem újdonság, mégis ide kívánkozik. A közösségi oldalakon adott esetben rengeteg emberhez el lehet jutni, remekül alkalmazhatóak kapcsolatfelvételre, de hirdetési platformként is hatékonyan működtethetőek.

B2B szempontból különösen érdekes lehet a Linkedin, amely sok cégvezető, vagy magas beosztású alkalmazott egyik kedvenc színtere, ahol kereshetőek a cégek, beosztottak egyaránt, és direkt módon fel is vehetjük velük a kapcsolatot. Aranybánya. 

Itt is futtathatunk célzottan hirdetéseket, csak úgy, mint a Meta, a Google, vagy a TikTok esetében. Ezek is olyan lehetőségek, amikből érdemes a lehető legtöbbet kihozni.

Nyitott szemmel kell járni és folyamatosan kutatni a fejlődés lehetőségét. A technológia minden nappal egyre jobb lesz és számtalan opciót kínál. Ha mi nem használjuk ki, akkor majd más fogja.

Mi a JustPureSales-nél örömmel segítünk B2B értékesítésed fellendítésében, hogy ne kelljen folyamatosan ilyeneken aggódnod. Add a sales feladatokat azoknak, akiknek ez a dolga, te pedig foglalkozz inkább azzal, ami igazán fontos.

Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogyan segíthetünk a céljaid elérésében!

További tartalmak