Miért jó az üzleti mentorálás?

aug 31, 2023

 

Miért jó az üzleti mentorálás?

aug 31, 2023

 

Az mindig jó, ha egy vezető magas fokú szakmai tudással bír és mellette sok éves tapasztalata is van. Hátradőlni azonban nem szabad: törekedni kell a folyamatos fejlődésre. Más rutinos szakemberek rendelkezhetnek olyan skillekkel, vagy látásmóddal, ami nálunk még nem fellelhető – éppen ezért lehet tanulni is tőlük.

Aktuális cikkünkben most az üzleti mentorálás pozitív hatásairól lesz szó.

A mentorálás során tapasztalt szakemberek ajánlják fel az iránymutatásukat más szakemberek, cégek számára. A folyamat során így belelátnak a belső folyamatokba és tanácsokat adnak különböző területeken, ezzel támogatva az ügyfelet a célok elérésében és a kihívások leküzdésében.

Íme 5 olyan szempont, ami a mentorálás mellett szól:

1. Személyre szabott útmutatás

A könyvek és más szakmai anyagok az esetek döntő többségében csak általános útmutatást adnak – nincsenek tekintettel az iparágunkra, vagy a cégünk sajátosságaira. 

Ezzel szemben a mentorálás során a mentor szorosan együtt dolgozik az ügyféllel. Így mélyebben meg tudja érteni a helyzetüket, ráláthat a problémáikra és olyan javaslatokat adhat, amelyek releváns megoldást jelenthetnek a gondok megoldásában.

2. Problémamegoldás

A külső szemlélő friss szemmel tekint a cégre – nem úgy, mint az ott dolgozók, akik gyakran túl közelről nézik az eseményeket és épp ez gátolja őket a haladásban. Ez a tipikus fától az erdőt szituáció.

Egy mentor átlátja az összetett helyzeteket, javaslatokat tesz a folyamatok optimalizálására, segít a hatékonyabb stratégia kidolgozásában. Vele könnyebben igazodhatunk a piaci változásokhoz: új nézőpontot hoz be, ami innovatív megoldásokhoz vezethet. Meglátásaival átnavigálja ügyfeleit a kihívások között a siker felé.

3. Fejlődési lehetőség

A mentorálásnak nem csak szervezeti szinten lehet kimutatható hatása – az egyének is sokat meríthetnek egy ilyen együttműködésből. Egy szakembertől sok mindent el lehet lesni, sokat lehet tanulni – ezért is hívják, hogy megossza tapasztalatát.

A közös munka során pedig adott esetben más skillekben is lehet fejlődni. Vezetői képességek, döntéshozatal, kommunikáció… Számtalan olyan terület, ahol a cég dolgozói előre léphetnek. Ezek az apróságok pedig később akár a különbséget is jelenthetik a siker felé vezető úton.

4. Célok kitűzése

Egyértelmű és elérhető célokra van szükség. Sokszor jellemző, hogy nagyobb, hosszabb távú, olykor elérhetetlennek tűnő célokat tűznek ki maguknak a cégek. Ezeket viszont célszerű kisebb lépésekre bontani és a realitások talaján maradni. Így rendszeresen felülvizsgálható lesz a fejlődés mértéke és visszajelzést kapunk arról, hogy jó-e az irány.

5. Kapcsolatépítés

A kapcsolatok fontosságát talán kár is ecsetelni, de tény: egy ilyen mentori együttműködésnek is számtalan hozománya lehet a cég szempontjából. A szakértőknek rendszerint kiterjedt kapcsolati hálója van, ami új ajtókat nyithat meg: összeköthet minket más szakemberekkel, cégekkel… Így pedig mi is új lehetőségekhez juthatunk.

A tanácsadás – az értékesítés fellendítésén túl – hozzájárul a cég növekedéséhez, fejlődéséhez is. Szoros együttműködésekhez vezethet és hatalmas hozzáadott értéke van – olyan tudás és tapasztalat szerezhető meg így, ami új szintre emelheti a vállalkozást. 

Ha Te is elakadtál és nem tudod mi legyen a következő lépés, keress minket bátran.

Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogyan segíthetünk a céljaid elérésében!

További tartalmak