Sikerdíjas lead generálás?
– IGEN!

A B2B üzletek sosem impulzív döntéseken, hanem színtiszta gazdasági érdekeken alapulnak. Ez teljesen természetes. Megértjük, ha sokszor csalódtál már a hideghívások, hideg e-mailek és úgy alapvetően a lead generálás terén és most olyan megoldást keresel, amiért csak akkor kell fizetned, amikor tényleg értéket kapsz. A jó hír, hogy jó helyen jársz, mert mi tudunk neked ebben segíteni.

Ideális Értékesítési folyamat

Mielőtt rátérünk a sikerdíjas a lead generálásra hideghívásokkal és hideg e-amilekkel, nézzük meg, hogy néz ki egy jól felépített értékesítési folyamat.

1.

Ajánlat
Nagyon fontos elsőnek meghatároznunk, hogy a célcsoportunknak milyen fájdalmas élethelyzetére kínálunk megoldást, és hogy ez a megoldás, hogyan fog gazdaságilag megtérülni neki.
Jan 01, 2021
12 AM

2.

Célcsoport
Be kell tudnunk azonosítani azt a célcsoportot, akik gazdaságilag profitál abból, ha velünk köt üzletet. Tudnunk kell, egy profilt összeállítani, hogy tudjuk, hogy pontosan kiket kell elérnünk és azt is, hol találjuk majd meg őket, illetve a cégen belül milyen pozícióban van az illető személy.
Jan 01, 2021
12 AM

3.

Lead generálás
Azonosítanunk kell azokat a lead generálási csatornákat, ahol a lehető leghatékonyabban tudjuk elérni a beazonosított célcsoportot és közülük kvalifikált érdeklődőket kell keresnünk.
Jan 01, 2021
12 AM

4.

Zárás
Amikor bejött egy lead, akkor kezdődik igazán az értékesítés! Össze kell raknunk lépésről lépésre egy értékesítési tölcsért, amin, ha végigmegyünk tudatosan az ügyféllel, akkor a lehető legnagyobb százalékban szerződést is tudunk kötni.
Jan 01, 2021
12 AM

5.

Adminisztráció
Nagyon fontos, hogy az egész értékesítési folyamatunkat pontosan adminisztráljuk, hiszen így nem fogunk elszalasztani egy lehetőséget sem és tudunk mérni minden fontos számot, amik alapján döntéseket tudunk majd hozni a még jobb eredmények elérése érdekében.
Jan 01, 2021
12 AM

A Sikerdíjas Lead generálás feltételei:

A sikeres lead generálás nem csak azon múlik, hogy megtaláljuk a megfelelő szakértelemmel rendelkező szolgáltatót, aki segít például hideghívásokkal és hideg e-mailekkel lead-et generálni, hanem azon is, hogy mi mennyire ismerjük magunkat, és a célcsoportunkat, ezért a következő kérdésekre kell tudnunk a tűpontos válaszokat az eladásokkal kapcsolatban:

Mit? – Pontosan mit akarok eladni? Mitől vagyok jobb, mint a konkurencia? Hogyan térül meg az ügyfélnek az én megoldásom? Hogyan profitál majd az ügyfél abból, ha velem dolgozik?

Kinek? – Kiknek jó az én megoldásom? Milyen élethelyzetben van a célcsoportom? Milyen tevékenységet végeznek, mekkora az árbevételük, mikor alakultak, hány fővel dolgoznak?

Hol? – Hol találom meg őket? Hideghívással, hideg e-mail-lel, vagy esetleg egyéb csatornán érem el őket a leghatékonyabban?

Hogyan? – Házon belül szeretnék lead-et generálni, vagy esetleg kiszerverzve?

Van olyan kérdés, amire nem tudod pontosan a választ? Lépj velünk kapcsolatba. Nagyon szívesen segítünk!

A JustPureSales lead generálási módszer

4 lépcsős rendszerünk alkalmazásával 8 nap alatt 8 alkalommal próbáljuk meg felvenni a kapcsolatot az ügyféljelöltjeinkkel hideghívásokkal és hideg e-mailekkel a következő módon:

Aznap - 1. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 1. hideg e-mail lépcső

+ 1 nap múlva - 2. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 2. hideg e-mail lépcső

+ 2 nap múlva - 3. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 3. hideg e-mail lépcső

+ 4 nap múlva - 4. hívási kísérlet

Ha nem veszik fel 4. hideg e-mail lépcső

+ fél év után újrakezdjük az egészet

Időszakok a B2B Lead generálásban

Első 3 hónap
$

Tapasztalás és optimalizálás

Az első 3 hónapban leteszteljük és kiválasztjuk a legjobban működő ajánlatot, amire a legtöbben érdeklődtek, pontosítjuk a célcsoportot és a visszajelzések alapján kidolgozzuk a kifogásokra adott lehatékonyabb válaszokat.
3-12 hónap
$

Üzemi hőfok

A 3 hónapos időszak végére érjük el az úgynevezett „üzemi hőfokot”, aminek az eredményeivel lehet számolni hosszabb távon. Ebben az időszakban kezdnek beérni a korábbi megkeresések, akik azt kérték, hogy keressük őket egy másik időpontban.
12 hónap után
$

Skálázás

Jellemzően az első egy év után kezdenek visszatérni a korábbi elégedett ügyfelek és ekkor már folyamatosan mennek az új megkeresések és azok, akiket egy másik időpontban kell hívni. Ez az az időszak, amikor azt mondhatjuk, hogy a sales teljes erejéből működik és már az ajánlat és a termék/szolgáltatása finomítása, illetve az akciók tudnak pluszban javítani az eredményeken.

Várható
eredmények

Tudjuk, hogy legtöbben nem szeretnek egy ilyen kérdésre válaszolni, hiszen nagyon sok mindenen múlhat az eredményesség mindkét fél oldaláról, mi most mégis megpróbálunk mondani valamit.

Persze a számok szektoronként változhatnak, de ezek azok a piaci ökölszabályok, amik kiindulást adhatnak egy kalkulációhoz.

Szeretnéd tudni, hogy ez Rád nézve mit jelent?

 

Legfontosabb mérőszámok a lead generálásban:

Kapcsolatfelvételi arány – 20-30%

A megkeresés lehet elindított hideghívás, vagy elküldött hideg e-mail. A kapcsolatfelvétel pedig a megtörtént hívás, vagy a kapott válasz az egyik hideg e-mail-ünkre.

Döntéshozó elérési arány – 10-30%

B2B lead generálás esetén fontos, hogy első lépésként át kell jutnunk a recepciósokon és az ajánlatunkat csak a döntéshozóknak mondjuk el.

Célcsoport relevancia – 50%

Ha jól határoztuk meg a célcsoportunkat akkor az elért döntéshozók legalább felének relevánsnak kell lennie az ajánlatunknak.

Konverzió – 1-3%

Ha tényleg van igény a termékünkre/szolgáltatásunkra és az ajánlatunk is jól van összerakva, akkor az elindított hideghívások és elküldött hideg e-mailek nagyjából ilyen arányban végződnek sikeres lead-ekkel.