A B2B üzleti tanácsadásban rejlő lehetőségek

dec 18, 2023

 

A B2B üzleti tanácsadásban rejlő lehetőségek

dec 18, 2023

 

A B2B értékesítés egy dinamikusan fejlődő terület, melynek motorjává az üzleti tanácsadás vált az elmúlt esztendőkben. Ez a hosszú távú siker egyik fő hozzávalója: olyan inputokhoz, best practice-ekhez juthatunk általa, amik nélkülözhetetlenek a fejlődés szempontjából.

Az üzleti tanácsadás a hosszút távú sikerre törő cégek egyik fő eszköze lett. Azok a cégek, amelyek bevonnak szakértői iránymutatást, sok felesleges hibától megkímélik magukat. Így személyre szabott támogatásban részesülnek, jók kezekben van a stratégiájuk és partnereik segítenek nekik abban, hogy leküzdhessék a rájuk váró kihívásokat, ki tudják használni a lehetőségeiket.

Milyen ez a tanácsadói együttműködés?

Ez a hagyományos vásárló-vevő viszony fölött áll: két fél kölcsönös együttműködéséről van szó, ahol a tapasztalt szakemberek mentori szerepkörben tűnnek fel tanácsadóként, stratégiai partnerként. A cél, hogy a partner üzleti teljesítményét fellendítsék, innovációt hozzanak és megteremtsék a hosszú távú siker alapjait.

  • Stratégiai iránymutatás: segítenek definiálni és finomítani az üzleti célokat, hogy összhangban legyenek a piaci trendekkel, valamint  kidolgozzák a nyerő stratégiát, amivel el lehet érni a sikert.

  • Problémamegoldás és segítség a döntéshozatalban: sokszor komplex kihívásokkal szembesülnek a partnerek, amiknek a megoldásához olykor külső szemlélő kell (outside perspective). Ilyenkor aranyat érhet a mentor saját tapasztalata és mély iparági tudása, ami kucs lehet a megoldás megtalálásához.

  • Tréningek: a tanácsadás nem csak a megoldásokról szól – meg kell erősíteni a partnereket olyan képességekkel, melyek segítségével önállóan is sikeresek lehetnek. Ehhez kellenek a tréningek, workshopok, képességfejlesztő programok, amik az ügyfél igényeire vannak szabva.

  • Piaci elemzések: egy lépéssel a piaci trendek előtt kell járni, hogy a legjobban használhassuk ki a lehetőségeket. Adatelemzések, piackutatások – minden, ami elősegíti az objektív és hatékony döntéshozatalt.
  • Kapcsolatépítés: ez az egész együttműködés egyik legfontosabb pontja. A felek figyelnek a másikra, szorosan együtt dolgoznak és menetelnek a közösen meghatározott célok elérése felé. Ez a kapcsolat a biztosíték arra, hogy a tanácsadás az ügyfél értékei és víziója szerint halad.

Cél a folyamatos fejlődés. A piac állandóan változik, nekünk is tartanunk kell vele a lépést a siker érdekében. Egy tanácsadóval pedig együtt tanulunk és fejlesztjük a stratégiát a közös munka során.

Te is szintet lépnél vállalkozásoddal? A JustPureSales készen áll arra, hogy B2B értékesítési rendszered új szintre emelje és elindítson téged az új vevők felé vezető úton!

Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogyan segíthetünk a céljaid elérésében!

 

További tartalmak