Hogyan lehet a B2B sales az üzleti fejlődés elősegítője?

nov 13, 2023

 

Hogyan lehet a B2B sales az üzleti fejlődés elősegítője?

nov 13, 2023

 

A sales egy rendkívül fontos összetevő a legtöbb cég számára – sokan alá is becsülik, mennyire. Az értékesítés és annak folyamata ugyanis elkerülhetetlen lépéseket hordoz magával a siker felé vezető úton. Így e terület fejlesztése nélkül hosszú távon a fejlődés lehetősége is egyre homályosabbnak tűnhet.

Ebben a cikkben olyan tényezőket szedtünk össze, melyek kulcsfontosságúak egy hatékony B2B értékesítési rendszerben, ugyanakkor más módokon is képesek előre lendíteni egy céget. Biztosítva ezzel a hatékony fejlődést a vállalat számára.

Terjeszkedés a lehető leghatékonyabb módon

A sales elsődleges célja a vásárlói bázis növelése, a minél több és minél jobb minőségű partneri kapcsolat létrehozása, az új piacok meghódítása. Fel kell kutatni a potenciális ügyfeleket, fel kell mérni az igényeiket és a megfelelő üzenettel kell megszólítani őket. 

Ez túlmutat a szimpla értékesítésen. 

A folyamat során ugyanis fel kell térképezni a növekedési lehetőségeket a cég kapcsán és törekedni kell a hosszú távú kapcsolatok kiépítésére. A sales lényegében hidat képez a cég ajánlata és a piaci igények között. 

  • A sales feladatai közé tartozik többek között a cégre vonatkozó növekedési lehetőségek és új piacok felkutatása, trendek megértése. Meg kell találni azokat az üresedéseket a piacon, ahol az eladni kívánt saját termékek hozzáadott értéket adhatnak a fogyasztók számára.

  • A kutatás során számtalan új üzleti lehetőséget térképezhetünk fel, amelyek akár leadek formájában is megjelenhetnek (különösen B2B értékesítés esetében). Ezek a leadek számos módon érkezhetnek: Networking, hideg megkeresések, iparági rendezvények, content marketing, ajánlások.

  • A kiszemelt ügyfelekkel ezek után megkezdődhet a kapcsolatfelvétel, valamint a gyümölcsöző üzleti kapcsolatok kiépítése. Törekedni kell a szoros kötelékek és kiépítésére.

  • Ahogy a hosszú távú projektek esetében, úgy itt is stratégiában gondolkodunk. Épp ezért a sales kiválóan illeszkedik a cég céljaival és víziójával – kiegészítve és támogatva azokat.

Nyitottnak kell lenni az újdonságok felé

Az innováció minden sikerre vágyó cég életében elkerülhetetlen. A fejlődés és a megújulás állandó munkára sarkallja a piac szereplőit, akik csak úgy lehetnek versenyképesek, ha képesek a fejlődésre.

A B2B sales – a fent leírtakból is adódóan – számos olyan tulajdonságot erősít, ami nagyban hozzájárul egy vállalat növekedéséhez. A lehetőségek kiaknázása, az üzleti kapcsolatok kiépítése, vagy a stratégiaalkotás mind hozzájárulnak a fejlődéshez. 

Épp ezért érdemes komoly energiát belefektetni a B2B sales-be, hiszen az nem csak értékesítésben hozhat eredményt, hanem más területek fejlődéséhez is hozzájárul. 

Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogyan segíthetünk a céljaid elérésében!

További tartalmak