Rendszer építés az értékesítésben – Avagy új ügyfelek futószalagon

máj 26, 2023

 

Rendszer építés az értékesítésben – Avagy új ügyfelek futószalagon

máj 26, 2023

 

Az értékesítés terén ma már nem bízhatunk semmit a véletlenre. A gazdasági helyzet és az egyre intenzívebb piaci verseny megköveteli minden résztvevőtől a folyamatos és fenntartható növekedést – aminek eléréséhez egy személyre szabott, jól felépített B2B sales rendszer lehet a kulcs.

Így gyorsíthatjuk az értékesítés folyamatát, erősebb kapcsolatokat alakíthatunk ki az ügyfeleinkkel és a bevételek terén is a maximumot hozhatjuk ki vállalkozásunkból.

 

Havi 1 óra munkával 500 B2B ügyfél felkeresése

Egy ilyen rendszer számos funkciót foglal magába. Ide tartozik…

  • a lead-generálás,
  • a kutatás,
  • az értékesítési tölcsér kialakítása optimalizálása,
  • a CRM rendszer kiépítése,
  • valamint az ezekhez tartozó analitika.

Ez így bonyolultnak hangozhat – és alapvetően sajnos bonyolult is.

Hiszen egy jól működő rendszer összefésüli a marketing és a sales csapat munkáját, ad egy jól felépített vázat az értékesítési tevékenységnek és lehetőséget ad a szervezetek számára, hogy adatvezérelt döntéseket hozzanak ezen a téren.

Egy ilyen rendszer képessé tesz arra, hogy napi 1 óra munkával havi 500 B2B ügyfelet keress fel – ezekből pedig havi 8-12 üzleti lehetőség nyíljon, amikből 4-6 sikeres szerződéskötéssel zárulhat.

 

De hogyan?

A JustPureSales felépíti ezt a rendszert – mindenkinek egyedi, személyre szabott módon. Egyszeri összegért egy olyan struktúrát adunk, ami kész van. Ráadásul pont a Te cégedre, az általad elérni kívánt célokra szabva. 

Ráadásul ez egy univerzális dolog, amit később kedvedre alakíthatsz, formálhatsz. Így ha a későbbiekben új célközönséget szeretnél megszólítani, vagy új terméket/szolgáltatást fejlesztesz ki, a rendszer ennek megfelelően “átállítható”.

Mi pedig megtanítunk használni, hogy a legtöbbet tudd kihozni belőle.

 

Mik a hozzávalók?

Az első lépés mindenek előtt, hogy hatékonyan tudjuk lead-eket generálni. Ez a folyamat magyarul a lehetséges vásárlók, üzleti partnerek felkutatásáról szól. Minél jobb minőségű lead-ekkel dolgozunk, annál nagyobb arányban válnak a megkeresett alanyok ügyféllé.

Az ő megkeresésükre is kész forgatókönyveink vannak. Hideghívás szkriptek, több lépcsős hideg e-mail láncok, bemutatkozó- és válasz e-mailek stb. Fontos, hogy ezeket ki kell egészíteni a megfelelő mérésekkel és adminisztrációval. Ez azért lényeges, hogy lássuk, hol kell javítani. Milyen területeken lehet még tovább fejlődni. Így optimalizálni tudjuk az értékesítési tölcsér különböző pontjait.

Egy sales rendszer viszont nem merül ki ennyiben. Még nem tettünk említést a follow up üzenetekről, a CRM-ről, időtábláról stb. Ez egy összetett dolog. Sok összetevő, amik mind szükségesek ahhoz, hogy professzionálisan támogathassuk az értékesítést. 

Zavarosnak érzed a fent leírtakat? Felmerültek benned kérdések? Szeretnél még többet megtudni a szolgáltatásainkról?

Vedd fel velünk a kapcsolatot ITT és megmutatjuk, hogyan segíthetünk a céljaid elérésében!

További tartalmak

Inbound vs. outbound sales

Inbound vs. outbound sales

A B2B sales területén több különböző módszer is létezik az új ügyfelek megszerzéséhez. Az értékesítés eszköztára ma már két fő csoportra bontható: létezik...